Maison Berger Paris

Latido | Woonsfeer & Cadeau

Een schonere en geparfumeerde lucht in huis
Apotheker Maurice Berger ontdekte in 1898 dat door verbranding van een door hem ontwikkelde vloeistof vrijkomende moleculen de lucht zuiveren. Door dit principe onderscheidt Lampe Berger zich van de tegenwoordige luchtverfrissers die geuren verspreiden die zich mengen met de lucht. Lampe Berger zuivert en geeft dan een geur af. Het resultaat: een zuivere en natuurlijke lucht.

De Brander
De katalytische brander is het belangrijkste onderdeel uit de lamp, deze bereikt uiterst hoge temperaturen tijdens het gebruik. De catalytische ontbranding vindt plaats in deze brander. De brander maakt het mogelijk de moleculen te vernietigen van de onaangename geur van tabakslucht, kooklucht en andere luchtjes binnenshuis. Het roept ook een halt toe aan de verspreiding van bacteriën (waarvan de effectiviteit door een labaratorium is vastgesteld). De werking onderscheidt zich dus van de traditionele luchtverfrissers, die een geur afgeven welke de andere geurtjes moet overheersen. Lampe Berger zuivert eerst en geeft dan eventueel een geur af. Resultaat: een zuivere natuurlijke lucht.

De Parfums
De gehele parfumcollectie van Lampe Berger bestaat uit 90% Isopropyl alcohol, een klein percentage natuurlijke essentiële olie en een klein percentage water. (Isopropyl Alcohol wordt gehaald uit de bieten verwerking en heeft de eigenschap dat het in water oplosbaar is). De juiste receptuur wordt geheim gehouden om namaak te voorkomen. De meeste essentiële oliën worden gehaald uit botanische uittreksels en zijn rijk aan phytocidere. Phytocidere is bekend voor zijn desinfecterende werking en doet dienst als insektenwerend middel. De parfums van Lampe Berger zijn uit drie delen opgebouwd. De drie delen, topnoot, middennoot en basisnoot, beschrijven de noten die je ruikt naarmate het parfum zich ontwikkelt in de tijd.